KATJA HANNULA

EQUUS ET CETERA

Maalauksia  4. – 22.3. 2015.

 

Katja Hannulan rakastetuissa, herkkyyttä ja tunnetta täynnä olevissa teoksissa inhimillisen maailman tunteiden tulkkina ja ilmentäjänä on pääosin hevonen.  Katja Hannula kirjoittaa Equus et Cetera -näyttelystään näin:

”Jostain syystä on niin, että katsoessamme hevosta meidän on helppoa uskoa meissä kaikissa elollisissa asustavaan yhteiseen voimaan. Kutsuttakoon sitä sitten sieluksi tai hengeksi – hevosen lähellä me jokainen tiedämme kyllä mitä sillä tarkoitetaan.

Minulle hevonen merkitsee ystävän lisäksi elämän, rakkauden ja elämänrakkauden symbolia. Hevonen on minulle erehtymätön itseni peili ja kohtalon tulkitsija. Salaisuuden haltija.

Olen kuvannut hevosta työkseni nyt noin kymmenen vuoden ajan ja löydän siitä joka päivä uusia merkityksiä elämälleni ja taiteelleni.  Helsingin näyttelyä on aina erityisen kiva tehdä. Näyttelyvieraissa on paljon ihmisiä, joille taiteeni on tuttua monen vuoden ajalta,  joten en koe  paineita alleviivata ilmaisuni oleellisia puolia tai sanomaa, kuten esimerkiksi Suomen ulkopuolelle sijoittuneissa debyyttinäyttelyissä.  Helsingissä voi kokeilla uutta. Nyt olenkin liittänyt näyttelyyn muutamia uudentyyppisiä  maalauksia, joissa pääosassa ei olekaan equus.  Kankaalle ovat piirtyneet myös mm. rakkaudesta unelmoivat kentaurit ja voimapöllöt – omalla tavallaan jatkamaan hevosen aloittamaa tarinaa, joka kertoo meidän kaikkien yhteydestä.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyyn!”

Teoskuvia:

 

PIKKUSTUDIOSSA Kuvataiteilija Einari Hyvönen Hub 3D -näyttely. Maalauksia.

Comments are closed.