N.A. HERMUNEN
”ITSE”
MAALAUKSIA

21.10. – 8.11. 2015

Avajaiset 20.10. klo 18
STUDIOGALLERIA

 

’Itse’ on kolmiosaisen näyttelysarjan toinen osa. Ensimmäinen osa oli esillä Tampereella keväällä 2015 (Kukkulan kuningas I, Galleria Kapriisi). Näyttely käsitteli värihistorian ja politiikan pohjalta ennakkoluuloja, opittua vihaa ja kehonkuvaa. Hermunen on tietoisesti vältellyt suorainaisten omakuvien tekoa, mutta on tänä vuonna työstänyt aihetta eri tekniikoin. Galleria Kajasteen StudioGallerian näyttely koostuu abstrahoiduista kasvokuvista, minäkuvista, eräänlaisista sielunviidakoista.

’Itse’ tarkoitti muinaissuomalaisille ihmisen sieluolentoa, sielua ja sielun varjoa. Varjosielua voi pitää ihmisestä täysin erillisenä kaksoisolentona. Hermunen kokee varjosielun ja abstraktin maalauksen toistensa kaltaisina; abstraktio on varjo, häive.

N.A. Hermunen (s. 1977) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta taidemaalariksi 2008. Galleria Kajasteen näyttely on Hermusen ensimmäinen yksityisnäyttely Helsingissä. Viimeisimmät N.A. Hermusen näyttelyt ovat olleet yksityisnäyttely Tampereella Galleria Kapriisissa huhtikuussa 2015 ja yhteisnäyttely Galleria Katariinassa Helsingissä joulukuussa 2014.

CV N.A.Hermunen

Teoskuvia:

Comments are closed.