Jenni_Uusitalo_Hiekkalaatikko_2

Yksityiskohta Hiekkalaatikko -installaatiosta, 2015.

JENNI UUSITALO
LELU
INSTALLAATIOITA

24.8. – 11.9.2016

AVAJAISET 23.8. KLO 17-19

Arkiset esineet ja asiat ovat ajankuvia, jotka heijastelevat yhteiskunnan tilaa. Ne muodostavat potretteja meistä yksilöinä, ryhminä, kansoina ja ihmiskuntana. Sama esine voi olla jollekin itsestään selvä ja toiselle täysin vieras. Esineen merkitys voi myös muuttua kontekstin vaihtuessa.

Lelu on monille hyvin arkinen esine, joka avaa leikin kautta ovia erilaisiin maailmoihin, todellisiin ja epätodellisiin. Leluun kohdistuu merkityksiä ja se herättää mielikuvia. Lelu on aikuisen käsite, mutta mikä on aikuisen lelu? Onko leikki lapsen työtä?

Lelu on näyttely, jonka teoksissa erilaiset todellisuudet kohtaavat.

Jenni Uusitalo (s. 1987 Vantaalla) valmistui kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2011, ja taiteen maisteriksi (TaM) Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2014. Uusitalo työskentelee readymade-materiaalien parissa valmistaen niistä veistoksia ja installaatioita. Pelkistetyissä teoksissa toistuvat selkeät, suuret linjat. Taiteilijan teoksia on nähty useissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä, mm. Helsingissä, Tampereella, Porissa ja Rovaniemellä. Uusitalo asuu ja työskentelee Porissa ja taiteilijan työn ohessa hän tekee mm. taiteen alan opetustöitä. Tällä hetkellä hän työskentelee Porin lastenkulttuurikeskuksella varhaisiän taidetoiminnan vastaavana suunnittelija-ohjaajana.

Kiitos näyttelyä tukeneille:  Taiteen edistämiskeskuksen kuvataiteen näyttöapurahalautakunta, Satakunnan taidetoimikunta, sekä Porin kaupungin kulttuuritoimi.

CV JENNI UUSITALO

Comments are closed.