JUHA TAMMENPÄÄ
TOIVIOMATKA
13.3. – 6.4. 2014

TAITEILIJATAPAAMINEN  19.3. klo 15 – 18. TERVETULOA!

 

Helsingin Bulevardilla avatun galleria kajasteen alakerran Studiogallerian avajaisnäyttelynä on vaasalaisen kuvataiteilijan Juha Tammenpään ”Toiviomatka” – grafiikkanäyttely.  Näyttelyn teokset ovat pääosin vuodelta  2013 -2014.

Tammenpään etsaus-akvatinta -menetelmällä toteutettu grafiikka on hyvin narratiivista. Teosten monitasoinen kuvakieli ammentaa kulttuurihistoriasta sekä universaalien tarujen ja faabelien maailmoista. Taiteilijan mielikuvituksen prosesseissa vaikutteet edelleen muotoutuvat omaperäiseksi kuvastoksi, eräänlaiseksi hirtehiseksi kavalkadiksi.  Inhimillisistä ja synkistäkin lähtökohdista kumpuavat teokset on aina viimeistelty huumorilla.

Juha Tammenpää (s. 1959) on useaan otteeseen niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin palkittu graafikko. Hänen teoksiaan on merkittävimmissä kotimaisissa museoissa ja taidekokoelmissa, kuten Kiasmassa, Espoon modernin taiteen museo EMMAssa, sekä lukuisissa ulkomaisissa museoissa ja kokoelmissa. Tammenpää on tuottelias ja aktiivinen kuvataiteilija, jonka ansioluettelossa on lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä eri puolilla maailmaa.

Juha Tammenpään taiteilijatapaaminen on studiogalleriassa  ke 19.3. klo 15 – 18. Tervetuloa!

Lue lisää taiteilijasta: http://www.juhatammenpaa.fi/

CV Juha Tammenpää

Galleria

Comments are closed.