JT-040118-15

JUHA TAMMENPÄÄ
Uskolliset Ystävät

GRAFIIKKAA
14.2. – 4.3. 2018

 

Vaasalaisen taidegraafikon ja kuvataiteilijan Juha Tammenpään etsaus-akvatinta -menetelmällä toteutetun narratiivisen grafiikan monitasoinen kuvakieli ammentaa aineksensa kulttuurihistoriasta sekä universaalien tarujen ja faabelien maailmoista. Taiteilijan mielikuvituksen prosesseissa teoksista muotoutuu hyvin omaperäisiä ja monitasoisia – katsojalleen jatkuvasti uusia löytöjä tarjoavia teoksia.

Moninkertaisesti palkittu graafikko Juha Tammenpää (s. 1959) on tehnyt pitkän ja tuottoisan uran, ja aina hän pystyy yllättämään taiteellaan. Voidaan humoristisesti sanoa, että hänen kuvamaailmansa on absurdisti hieman vinksallaan. Katsojalle tulee kuitenkin levollinen olo, sillä Tammenpää kuvaa maailmamme monimutkaisia ilmiöitä huumorin avulla. Hän käsittelee teoksissaan humoristisen vakavasti elämää ja elämänkaaren eri vaiheisiin liittyviä asioita ja tapahtumia – ja saa meidät nauramaan kanssaan. Hänen teoksiaan on merkittävimmissä kotimaisissa museoissa ja taidekokoelmissa, kuten Kiasmassa, Espoon modernin taiteen museo EMMAssa, sekä lukuisissa ulkomaisissa museoissa ja kokoelmissa. Tuotteliaan ja aktiivisen taidegraafikon ansioluettelossa on lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä eri puolilla maailmaa. Vuonna 2016 hänen teoksiaan oli esillä kotimaisten gallerioiden ohella Hollannissa, Englannissa, Saksassa ja Puolassa.

Viimeisimpänä, merkittävänä saavutuksena  kansainvälisella tasolla hän saavutti keväällä 2016 Best in show, 5th International Footprint Competition, Norwalk, CCT USA. Tiedote täällä.

Lue lisää taiteilijasta: http://www.juhatammenpaa.fi/

CV TAMMENPÄÄ 2017

Teoskuvia:

STUDIOGALLERIASSA EERONHEIMO, LAURILA, PUMMILA: HENGITÄN ALKUVOIMAA, KERAMIIKKAVEISTOKSIA JA MAALAUKSIA

Comments are closed.