Yhteinen

KOHTAAMISIA

DORA DALILA, ALMA JANTUNEN, MARI MULARI, SANNAMARI PRITTINEN & JUKKA VIRKKUNEN

 MAALAUKSIA, TEKSTIILITAIDETTA, KERAMIIKKAA JA LASIVEISTOKSIA

28.3. – 15.4.2018

Mitä syntyy kun viisi taiteilijaa saapuu töineen yhteiseen tilaan kohtaamaan toisensa? Syntyy ”Kohtaamisia”, yhteisnäyttely, jossa taiteilijoiden työt punoutuvat yhteisen teeman  ympärille. Näyttelyssä on esillä maalauksia, tekstiilitaidetta ja lasiveistoksia.

Kohtaaminen jättää aina jäljen meihin, se synnyttää meissä reaktion. Kohtaaminen on kuuntelua ja dialogia, se on antamista ja saamista. Kohtaaminen on yhteistä kulkemista ja läsnäoloa. Kohtaaminen voi olla nopea tai hidas, se voi olla pikainen katse ruuhkaisena iltapäivänä, se voi olla pitkä ja syvällinen keskustelu perjantai-iltana. Kohtaaminen voi johtaa johonkin uuteen ja voimaannuttavaan.

Dora Dalila Cheffi CV

Dora Dalila Cheffi on helsinkiläinen taiteilija, joko haluaa kokeilla erilaisia tekniikoita eikä halua lokeroida itseäni mihinkään yhteen tiettyyn. Tässä näyttelyssä häneltä on mukana kudeteoksia, moderneja ryijyjä. Dalila kertoo: ”Päätös ryhtyä taiteilijaksi vaati rohkeutta ja itsevarmuutta, mutta ennenkaikkea uskallusta hyväksyä oma kädenjäljensä ja uskoa siihen. Työskentelen vahvasti intuition pohjalta ja värit edellä. Ajattelen oikeastaan kaiken väreinä ja sen vuoksi esimerkiksi näitä kudeteoksia on ollut erittäin hauska tehdä. Minulla on aluksi suunnitelma, jota lähden toteuttamaan, mutten noudata mitään orjallisesti. Tärkeää on että oma kädenjälki näkyy ja on läsnä. Kohtaamisista minulle tulee mieleen ajatus, että elämä on jatkuvaa nykyisyyden ja menneisyyden kohtaamista. On tarkasteltava mennyttä elämää, jotta oppisi nykyhetkessä elämään kuin itse tahtoo.”

Lue lisää taiteilijasta: http://www.doradalila.com/

Alma Jantunen – CV

Alma Jantunen on lasitaiteilija, joka on asunut ja työskennellyt Nuutajärven lasikylässä taiteilijana vuodesta 1999. Hän kertoo: ”Työstän teokseni kuumasta lasista puhaltamalla. Materiaalin oma käyttäytyminen luo pehmeitä luonnollisia muotoja, joilla haen veistokseen tasapainoista liikettä ja painopisteitä. Lasibonsaita olen tehnyt noin 10 vuotta, ja niiden muodot ja värit vaihtelevat taitojen kehittyessä ja uusien värien löytyessä palettiini. Puiden omat luonnolliset muodot kiinnostavat minua. Olen tutustunut leikattuihin muotoihin, mutta omien puitteni muodot kumpuavat enemmän vapaana hitaasti kasvaneista puista suolla tai rinteillä. Puut ovat  minulle hyvin merkityksellisiä ja ilmentävät hyvin erilaisia tunnelmia. Lasinpuhallus liittyy olennaisena osana elämääni ja työskentelen materiaalin kanssa päivittäin. Sulan lasin aakkoset opin Wetterhoffin lasialan koulutuksessa, josta valmistuin 1994 lasialan artesaaniksi.”

Lue lisää taiteilijasta: http://lasisirkus.fi/

Mari Mulari – CV

Mari Mulari on rovaniemeläinen kuvataiteilija, jolla kohtaamisen teema on kietoutunut pitkään hänen maalaustyöskentelyynsä: ”Tapahtumien kulun vääjäämättömyys kiinnostaa minua. Ihmisaiheisten teosten henkilöiden välisiä suhteita väistämättä päätyy pohtimaan. Kohtaamisen tematiikkaan liittyy maalauksissani myös aie: halu kohdata tai ohittaa. Maalaus on arvoitus. Rakennan valon ja värin kontrastisessa vuoropuhelussa kuvitteellisia tilanteita, eräänlaisia ihmisasetelmia. Olen kiinnostunut kohtausten intensiteetistä: jotain tapahtuu nyt. Se mitä ja miksi, on minulle välillä samantekevää. Teosten prosesseissa hyödynnän havaintojani ja kokemuksiani todellisesta elämästä. Väripintaan veistämäni kuva on kuitenkin uusi ja ainutkertainen, ei minkään jo tapahtuneen toisinto.”

Lue lisää taiteilijasta: http://www.galleriakajaste.fi/helsinki/mari-mulari/

Sannamari Prittinen – CV

Sannamari Prittinen on Pohjanmaalla työskentelevä yhteisötaiteeseen keskittyvä kuvataiteilija. Hänen teoksiinsa on osallistunut yksittäisiä tai usein jopa satoja lapsia, nuoria tai ohikulkevia eri-ikäisiä. Prittinen kertoo: ”Teosprosesseissa tapahtuu kohtaamisia, joissa yhteinen kokemus rakentuu moniaistisessa dialogissa kehoilmaisun, värien ja säännöttömän olemisen tavoilla. Maalaus kertoo kerrostumissaan taidetyön monivaiheisesta prosessista, jossa kuvaa ja teemaa rakennetaan alussa spontaanisti, lopussa ja kaiken välissä keskustellen sanoin tai piirtäen jokaisen osallisen ”sielunviivaa” yhdeksi maisemaksi.”

Lue lisää taiteilijasta: https://www.sannamariprittinen.com/

Jukka Virkkunen CV

Jukka Virkkunen on Suomessa syntynyt ja Brasiliassa opiskellut taiteilija. Virkkunen tunnetaan värikkäästä ’expressionism de joie’ -tyylistään, jossa hetkessä eletään ja elämästä nautitaan. Hän asui 10 vuotta Brasiliassa, jossa hän toimi rautakauppayrittäjänä ja valmistui Universidade Norte do Paranásta taiteiden kandidaatiksi. Intohimo taiteen tekemiseen ja maailman kauneuden maalaamiseen puhui kovempaa kuin yritysmaailma, joten joulukuussa 2015 Virkkunen myi yrityksensä ja keskittyi taiteen tekemiseen.

Lue lisää taiteilijasta: http://jukkavirkkunen.com/

Teoskuvia:

Comments are closed.