Unelman hautajaiset, 2015. Akryyli kankaalle

Unelman hautajaiset, 2015. Akryyli kankaalle

MARI MULARI
GLEAM

Maalauksia

3. – 24.4.2016

AVAJAISET 3.4. klo 15-17. Galleria avautuu jo klo 12. Tervetuloa!

Rovaniemeläinen taidemaalari ja esitystaiteilija Mari Mulari (s.1979) maalaa akryylillä kankaalle pääasiassa ihmisiä erilaisissa tilanteissa. Hän kertoo maalaustensa aiheista näin: ”Kohtaaminen ja toisaalta kohtaamattomuus kiinnostavat minua. Keskeistä maalauksissani on tilanneherkkyys. Läsnä ovat aika ennen ja jälkeen. Toisinaan se, mitä tapahtuu ja miksi ovat epäolennaisia asioita. Olen kiinnostunut kohtauksen intensiteetistä. Jotain tapahtuu.

Mikään kuva ei ole sellaisenaan olemassa mielikuvana tai muuna ennen kankaalle muotoutumistaan. Maalaan hetkessä, maalaan hetkestä. Maalaus on parhaimmillaan kuin päiväperhon siipi: väräjävän hauras, mutta samalla valmiina johtamaan harhaan saalistajansa mitä hurjimmalla illuusiolla suuruudestaan. Nautin sattumasta ja keskeneräisyydestä. Veistän väripintoihin hahmoja, kaivan mutlarilla valolle uomaa. Väri läikkyy – niin sen pitääkin. Työskentely on väliin nautinnonhakuista, väliin tutkivan raadollista vuoropuhelua kipeidenkin aiheiden kanssa. ”

Taiteen maisteri Mari Mulari toimii kuvataiteilijan työ ohella taideaineiden opettajana Rovaniemen kansalaisopistossa sekä esiintyjänä, säveltäjänä ja teknikkona Monitaideyhdistys Piste ry:n erilaisissa produktioissa.

CV Mari Mulari

Teoskuvia:

 

Samaan aikaan STUDIOGALLERIASSA taidegraafikko Juha Tammenpään grafiikkanäyttely.

Comments are closed.