Merja Aletta Ranttila

POHJOISTUULEN PUHALLUS

Maalauksia ja grafiikkaa.

24.9. – 12.10. 2014

Avajaiset 23.9. klo 18 -20! Tervetuloa!

 

Inarissa asuva tunturisaamelainen kuvataiteilija Merja Aletta Ranttila (s. 1960 Utsjoki) on luonut taidetta monia vuosikymmeniä.  Hän purkaa taiteessaan omaa sisintään ja kokemuksiaan omasta elinympäristöstään ja puhuu maapallon, luonnon ja lasten tulevaisuuden puolesta.

Nyt usean vuoden tauon jälkeen hänen luomisvoimansa on päässyt uuteen vauhtiin.  Hän sanoo olevansa iloinen ja kiitollinen elämälle siitä, että voi edelleen tehdä omaa työtään.  Hän esittelee “Pohjoistuulen puhallus” -näyttelyssään Helsingin Galleria kajasteessa uudet, värikkäät teoksensa, joissa hänelle tärkeät ajan ja ikuisuuden teemat sekä luomisen ja elämän vimma ovat voimakkaasti läsnä. Usko valoisammasta tulevaisuudesta näkyy vahvasti uusissa teoksissa.

“Ideoita uuteen on paljon, joskin ajan ja ihmiselon rajallisuus ajavat valintoihin. Kiitollisuus mahdollisuudesta tehdä omaa työtään on kantavin tunne.”… ”Kuinka mikään voisi viedä pensselin paikan. Se vain on minun elämäni.”

Merja Aletta Ranttilan teosten tekniikka vaihtelee akvarellista öljyväreihin, mutta hän on ehkä tunnetuin lino-sekatekniikastaan. Hän on osallistunut lukuisiin yksityis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Ensimmäinen  yksityisnäyttely hänellä oli Rovaniemellä 1988. Hän on kuvittanut useita lastenkirjoja ja oppikirjoja. Hänet on palkittu mm.: Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla 1993, Urpo ja Maija Lahtisen säätiön taidepalkinnolla 1994, Saamelaiskäräjien kulttuuripalkinnolla 2000. Hänen teoksiaan on esillä lukuisissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa.

 http://areena.yle.fi/radio/2390598

 

Galleria

 

Studiogalleriassa Heikki Mäntymaan ”Valon ja Kuvan taju”  -valokuvanäyttely 24.9.- 12.10.

Comments are closed.