Juhannuskokko_1_17_p

PETRA KAMINEN – MOSHER

MAALAUKSIA / RECENT PAINTINGS

9.- 27.8.2017

 

Kuvataiteilija Petra Kaminen Mosher (s.1978, New York) opiskeli Bostonin yliopistossa  ja valmistui vuonna 2002 kuvataiteen kandidaatiksi (Bachelor of Fine Arts in Painting). Suomeen hän on muuttanut syksyllä 2004. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Limingassa. Hän myös kysytty muotokuvamaalari.

Kaminen-Mosherin taide keskittyy väreihin ja muotoihin lähtökohtanaan usein luonto tai ihmishahmot. Hän maalaa mieluiten öljyväreillä, hajottaen ensin alkuperäisen aiheensa perusväreihin ja -muotoihin, ja rakentaen sitten niistä uuden abstraktin “maiseman”. Harkitun pikkutarkasti rajatut tasaiset väripinnat muodostavat harmonisen kokonaisuuden, joka ensisilmäyksellä saattaa vaikuttaa jopa yksinkertaiselta.

Värien, sävyjen ja kaarien vuoropuhelu yksityiskohdissa tarjoaa aina uutta löydettävää, ja ajan mittaan kokonaisuuskin saattaa muuttaa muotoaan katsojan mielessä; abstraktista maisemasta voi löytyä elävä hahmo, tai hahmo vaihtua toiseksi. Toisinaan taas puhdas abstrakti estetiikka vie voiton alkuperäisestä inspiraation lähteestä. Kuvataiteilijana hänen tyylinsä on täysin omaperäinen. Tämän vuoksi häntä on vaikea lokeroida taiteilijana mihinkään tiettyyn, yksittäiseen suuntaukseen. Hänen teoksiaan on kuvattu mm. koloristisiksi, neotraditionalistisiksi ja lyyrisiksi abstraktioiksi.

https://kaminenmosher.com/

CV PETRA KAMINEN-MOSHER

Comments are closed.