Saappaat

MERJA PITKÄNEN

VEISTOKSIA
3. – 28.2.2016

”Elämä on kiertokulku, aineen ja muodon muuttumista, jatkuvaa liikettä. Syntymä, kasvu ja kuolema vuorottelevat ja siirtävät perintöä. Muisti poimii tutut merkit, ja ajatus jatkaa eteenpäin.”

Galleria Kajasteen Veistoksia- näyttelyn teosten materiaaleja ovat kierrätetty lasi, posliini, puu sekä romupronssi ja –messinki.

Taiteilija Merja Pitkänen asuu ja työskentelee Turussa. Hän on saanut taidekoulutuksensa Limingan taidekoulussa sekä Turun Piirustuskoulussa (nyk. Turun Taideakatemia), josta valmistui kuvanveistäjäksi vuonna 1985. Hän on pitänyt säännöllisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin.

Pitkäsen teoksia on hankittu mm. Valtion taidekokoelmaan ja ESSL-museoon Itävallassa. Tärkeimmät julkiset teokset ovat Yöperhoset Turun Ylioppilaskylässä, Esiintymä, Turun pääkirjaston Café Siriuksessa ja Helmet Turun Läntisellä Rantakadulla sekä Alkumatka Kiiminkijoen päiväkodissa Oulussa.

Tavallisimmin pronssista, kierrätysmateriaaleista sekä puusta tehdyt Merja Pitkäsen teokset hahmottavat ihmisen arkielämän esineiden ja ilmiöiden kautta suurempaa kuvaa elämästä. Ne etsivät arjen sisällä olevaa pyhää – käsittelevät vallankäyttöä, uskomuksia, ympäristökysymyksiä.

Näyttelyä on tukenut Taiteen Edistämiskeskus.

Merja Pitkäsen teoskuva myös Pauliina Laitinen-Littorin’in ”Näin ostat veistoksen” -artikkelissa Taloustaito-lehdessä 23.3.2016

CV Merja Pitkänen

www.merjapitkanen.com

 

Teoskuvia:

STUDIOGALLERIASSA AINI TOLONEN: The Wanderer 3.-28.2. 2016. Avajaiset 3.2. klo 17-19. Tervetuloa!

Comments are closed.