RiittaArtikkelikuva

 

RIITTA KILPI

VEDEN PEILI

Maalauksia

22.8. – 9.9.2018

Riitta Kilpi on tavattavissa gallerialla Galleriakeskiviikkona 5.9.2018 klo 18 – 19, ja galleria on avoinna klo 20.00 saakka

Taidemaalari Riitta Kilpi kertoo näyttelystään: ”Näyttelyn otsikko ’Veden peili’ kuvaa tavallaan minua – peilaan menneisyyttäni, monien vuosikymmenien aikana tekemiämme purjehduksia meren erilaisissa maisemissa ja olosuhteissa. Vesi on liikkuva elementti, alati muuttuva ja niin mielenkiintoinen. Maisemat ovat vaihtuneet matkan aikana ja ohitse ovat lipuneet hienot kalliot, rannat, rakennukset ja erämaat. Luonnon rauha ja kauneus ovat tulleet eteeni. Vuorokauden eri ajat ovat olleet upeita kokemuksia, auringon nousut ja -laskut ja rajuilmat ovat värittäneet maisemaani ja veden kimallus ja alati muuttuvat aallot ovat olleet mielenkiintoista kohdattavaa, joskus jopa pelottavaakin.

Taide on ollut minulle aina tärkeää. Maalaaminen on minulle intuitiivista uuden luomista, rentouttavaa ja keskustelua tekeillä olevien teosteni kanssa, hakemalla uusia inspiraation aiheita, kivaa tekemistä ja kätteni jäljen kohtaamista. Värit tuovat iloa elämääni ja olenhan minä oman tieni visualisti. Aloittaessani uuden työn annan siveltimen viedä mennessään, visioni saattaa muuttua useaan kertaan ja lopputulos on usein aivan muuta kuin aluksi olin ajatellut. Olen tekemisissäni muutenkin impulsiivinen ja tiukan työsuunnitelman noudattaminen onkin minulle tylsää ja vangitsevaa. Käyn usein konserteissa ja maalatessani työhuoneellani radiosta soi yleensä musiikki. Saatan kuvitella siveltimen liikkuvan kulloisenkin musiikin tahdissa, antaudun omaan maailmaani ja näin maalatessani luon omanlaistani sinfoniaa.

Öljymaalausten lisäksi tässä näyttelyssä on esillä myös tekstiilitaidetta, vapaasti virkattuja torkkupeittoja, joita olen tehnyt taiteen hengessä. Peitot ovat tavallaan matkakertomuksia purjehdusreissuistani, ohikiitäviä maisemia veneestä nähtynä. Värilliset langat tulivat avukseni taiteen tekemiseen, kun en voinut öljyväritöitä veneessä tehdä – langat ja virkkuukoukku olivat maalausvälineeni.”

RIITTA KILPI CV

 Teoskuvia:

Comments are closed.