kutsuunRIITTA MOILANEN
VÄRINI 2017

MAALAUKSIA 20.9. – 8.10.2017

AVAJAISET 20.9. KLO 18-20. TERVETULOA!

 

Tämä näyttelyni on jatkoa Oulussa pitämälleni näyttelylle Värini (2014). Pääpaino näyttelyn teoksilla on maalaustaiteessa. Geometria voimakkain värein ja elävin viivoin sommittelee näyttelyn kaikki teokset.

Ammatissani kuvataideluokanopettajana olen saanut kehittää omia maalaustaiteen ideoitani yhteistyössä rakkaitten oppilaitteni kanssa. Kahden vuosikymmenen ajan opetin ja ohjasin kuvataiteen erikoisluokkien oppilaita kuvataiteen eri osa-alueiden tekniikoissa ja ilmaisuissa. Heidän syttyvä innostuksensa, eläytymisensä ja onnistumisistensa ansoista minulle syntyi valtava halua tehdä taidetta itse. Vuorovaikutus nuorten keskinäisessä taiteen arvioinnissa yhdessä oman opetukseni kanssa loi vahvan pohjan ja uskalluksen toteuttaa omaa taiteen työstämistäni. Opetustyön ja oman taiteen harrastamisen yhdistämisen mahdollisuus on ollut  elämäni parasta aikaa. Koko opettajaurani ajan olen tehnyt taidetta, mutta nyt kun olen vapaa työurasta, saan syventyä taiteen tekemiseen täysipainoisesti. Värini 2014 näyttelyssä sain sisäisen vahvistuksen omista luomisideoistani ja siksi olenkin syventänyt aihetta tähän näyttelyyn.

Maalaustaiteessani haen värein ja viivoin eläviä kokonaisuuksia. Viivojen säännöllisyydellä ja osin säännöttömillä rajauksilla pyrin tukemaan värien voimakasta elämää. Geometrisen pinnanmuodostuksen ja värikylläisyyden yhteensopiva hehku antaa teoksille lopullisen aistittavan tunnelman. Teosten tasapaino on katsojan kokemuksessa, jossa värit ja viivat tuottavat elämyksellisen hetken.

Omin sanoin maalaan luonnosta hakemiani aiheita:

” Anna väreille voima ja valo

iltaruskon kulta ja revontulten palo,

taivaalle satatuhatta sineä

merenaalloille kuohuva vihreä.

Varjo kaunein on loisteessa auringon

kimallus pinnassa kiven kostean

ruska lehdissä syksyn hehkuvan

pitsikukka valkoinen jäisen kaamoksen.”

 -Riitta Moilanen

CV RIITTA MOILANEN

Teoskuvia:

Comments are closed.