Valkoisen valon puutarhassa_Sirpa Lehtikangas

Sirpa Lehtikangas

ÄÄRELLÄ

Maalauksia 24.4. – 12.5.2019

STUDIOGALLERIA

AVAJAISET TIISTAINA 23.4. KLO 18-20 – TAITEILIJA PAIKALLA – tervetuloa!

Taidenäyttelyni Äärellä teokset ovat syntyneet hiljaisuuden äärellä vuosien 2018 – 2019 aikana. Maalaan Parkkimajärven rannalla Pyhäjärvellä. Koen ja aistin voimakkaasti ympäristöäni ja tilaa, jossa kulloinkin olen ja elän. Näen sen väreinä, muotoina, valona ja liikkeenä. Osa tästä kokemastani ja aistimastani jää mieleeni, muuntuu mielikuviksi. Nämä mielikuvat jäsentyvät abstrakteiksi kokonaisuuksiksi ja siirtyvät ajallaan kerros kerrokselta maalauksiini.

Parkkimajärven rauha ja luonnon kauneus ovat avanneet minulle uusia ulottuvuuksia. Viimeisen vuoden aikana olen opetellut kuuntelemaan hiljaisuutta ja sen sanatonta viestiä. Hiljaisuus kätkee sisälleen viisauden. Hiljaisuuden äärellä mieli avartuu ja elämän eri vivahteet ja kerrokset nousevat tietoisuuteen. Tietoisuudessa ne avautuvat hitaasti, kuin kukan terälehdet, kunnes puhkeavat kukkaan.

Maalaukseni ovat kertomuksia mielikuvistani maalausprosessin aikana. Talvi-iltojen navakka pohjoistuuli puhaltaa järven selällä. Kuu luo aavemaista valoaan riisuttujen rantakoivujen huojuessa tuulessa. Lähimetsän urut soittavat kuuran kultaamaa sävelmäänsä. Vanhan pihapiirin villiintynyt puutarha uinuu talviunessa. Hiljalleen keskitalven pimeys vaihtuu kevään valoon. Talven lumikukkaset heräilevät roudan alta ja puhkeavat hentoon kukkaansa valkoisen valon puutarhassa. Päivän pidetessä kukkaset leijailevat kevättuulessa järven yllä ja kuiskaavat viestejä kevään tulosta. Myötätuuli ohjaa ajatukset tulevaan kesään.

Sirpa Lehtikangas CV

LUE LISÄÄ: https://www.sirpalehtikangasart.com/

Comments are closed.