Poetry Of Motion. Pigmenttivedos, 2015.

Poetry Of Motion. Pigmenttivedos, 2015.

 

AINI TOLONEN
The Wanderer

3.-28.2.2016

Avajaiset 3.2. klo 17-19. Tervetuloa!

 

English Text below

THE WANDERER on uusin sarja Aini Tolosen maalauksellisia valokuvateoksia. Teokset ovat taiteilijan tutkimusmatkaa toisiin todellisuuksiin.

”Olla matkalla on liikettä, pysähtymistä, löytämistä, yksinoloa ja kohtaamisia, lähtöä ja luopumista. Mutta mikä on unta, mikä on toivetta, ja mikä lopulta totta? 

Ensimmäisen kerran Vaeltaja-teema ilmestyi teoksiini toista vuotta sitten. Nyt esillä oleva sarjani on syntynyt kaipuusta ja nostalgiasta, halusta selittää mennyt, antaa elämänkululle hahmo ja kohdata tuleva. Teen kuvissani matkaa Vaeltajan mielenmaisemiin omien muistikuvieni, assosiaatioideni ja tunteitteni kautta – mutta Vaeltaja on arkkityyppinen hahmo, kuin kuka tahansa meistä.”

AINI TOLONEN on helsinkiläinen taiteilija, joka käyttää urbaanista ympäristöstä löytämiään yksityiskohtia valokuvataiteensa materiaalina. Hänen valtavirrasta poikkeava abstraktin valokuvan näkemyksensä ja ilmaisutapansa on herättänyt laajasti kiinnostusta kotimaassa mutta myös kansainvälisesti.

Teokset ovat pigmenttivedoksia Museo Silver Rag 300 g -paperille ja niissä on rajattu editio.

The Wanderer is a new serie of photographic works by Aini Tolonen, who continues her unending journey to other realities.

”To travel is movements, stoppings, discoverings, encounterings and solitudes, leavings and letting go. But what  is just a dream, what is just a wish, and what is really true in the end?

The Wanderer theme first entered into my works about 1,5 years ago, and it has its roots in longing and nostalgia and from a wish to explain the past, to give a shape to life, and then to meet the future. In my works I travel into the mindscapes of The Wanderer through my own memories, feelings and associations. But The Wanderer is also an archetypical figure of us all.”

Aini Tolonen is an Helsinki based artist that uses the details of the urban environment as the material for her photographic art. Her out of the mainstream concept and her view of abstract photography has been recognized both in Finland, as well as internationally.

The works are pigment prints on Museo Silver Rag 300g paper with a limited edition.

WandererTolonenKutsuGalleriaKnetti

CV AINI TOLONEN

See all art works here

Teoskuvia:

Comments are closed.