TuijaSuutari pienennetty

TUIJA SUUTARI

AKVARELLEJA

30.5. – 1.7.2018

Huom. Näyttelyaikaa on jatkettu 1.7. saakka!

 

Tuija Suutari on taidemaalari, jonka intohimona on akvarellit. Hänen akvarellinsa ovat runsaita, rönsyäviä väriräjähdyksiä. Ne ovat sekä esittäviä että abstrakteja, ja jopa saman teoksen sisällä liikutaan molemmilla alueilla. Hänen töidensä maailma on mystinen ja sadunomainen; katsojaa ilahduttaa niistä pulppuavat mielikuvitukselliset, runsaat yksityiskohdat. Töissä seikkailee ihmishahmoja ja eläimiä, jotka uivat, lentävät ja leijuvat värimeressä.

Vahvat, kiihkeät värit ovatkin ominaista Suutarin töille. Väreihin katse kiinnittyy ensimmäisenä, jonka jälkeen töistä alkaa löytämään tarinoita ja yksityiskohtia, jotka yllättävät katsojan. Osa töistä on melko abstrakteja, mutta niistäkin silmä lähtee hakemaan tuttuja elementtejä –  ja löytää niitä. Töiden sisällä on samanaikaisesti useita maailmoja, ja kuten Pessi Rautio kirjoittaa Taide-lehdessä 2/2018, on Suutarin maailma ”runsauden, lähestyttävyyden ja keksimisen ilon jaettava maailma”.

Itse hän kertoo: ”Akvarellien maalaus, se on hitaasti nopeaa. Olen maalannut akvarelleja melkein koko ikäni. Työskentely vilkkaan veden ja värin kanssa tuo yllätyksiä. Maalausprosessi kantaa, kaataa ja nappaa jotain tuntematonta mukaansa. Sekoitan puhtaita värejä ja  katson niiden kautta maailmaa etsien uutta ennen kokematonta, kaunista ja karheaa.  Olen maalannut lähes kaikki näyttelyni työt tänä vuonna. Tervetuloa tutustumaan maailmaani!”

Suutari asuu ja työskentelee Orivedellä. Hän on pitänyt lukuisia näyttelyitä ympäri Suomen, ja hänen töitään on useissa julkisissa kokoelmissa. Hän on lisäksi pitänyt useita näyttelyitä ulkomailla, mm. Venäjällä, Espanjassa ja Norjassa. 

Lisätietoja taiteilijasta:

Tuija Suutari CV

 http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/1920

Teoskuvia:

Comments are closed.