Variable, 2018, akryyli kankaalle

TUULI OIKKONEN

Process of Change III

Maalauksia ja ääni-installaatio

3. – 21.10.2018

 

AVAJAISET KE 3.10.2018 KLO 18 – 20

 

Process of Change III on omakohtainen syventyminen muutoksen prosessiin. Sen välttämättömyyteen, lohdullisuuteen ja lohduttomuuteen. Elämämme kulkee läpi muutosten. Muutos voi olla huomaamaton tai koko elämän uudelleen järjestävä. Välillä vieden meidät äärirajoillemme, välillä tarjoten vapautuksen. Yhteistä kaikelle muutokselle on, että se vaatii prosessin, jonka jälkeen jäljelle jää jotain uutta, muuttunutta.

Tuuli Oikkonen on pohjoissuomalainen itseoppinut vapaa taiteilija. Hän opiskelee Lapin yliopistossa taiteen maisterin tutkintoa, pääaineena kuvataidekasvatus.

”Tarkastelen maailmaa, elämäämme, teosteni kautta. Minua kiehtoo se, miten ihminen toimii ja miksi. Miten erilaiset tilanteet vaikuttavat meihin ja miten reagoimme niihin. Miten erilaiset tunteet näkyvät meissä ja miten käsittelemme niitä. Saan inspiraatiota luonnossa esiintyvistä muodoista ja teoksissani yhdistän niitä omiin päänsisäisiin kiemuroihini.

Näyttelyssä yhdistyvät sekä maalaustaide että äänitaide. Ääni-installaation on säveltänyt muusikko Lasse Junnila. Hän sävelsi teoksen maalausten, yhteisten keskustelujen sekä omakohtaisen teeman tarkastelun pohjalta. Teos on sävelletty erityisesti näyttelyä varten. Maalaukset ja ääni yhdessä ilmentävät muutoksen kokonaisvaltaista luonnetta.

Tuuli Oikkonen CV

Lue lisää:

https://www.tuulioikkonen.fi/

https://www.facebook.com/tuulioikkonenart

Teoskuvia:

Comments are closed.