Ulla Kiiskinen: Birthday, 2014. Akryyli ja hiili kankaalle. 100x160cm.

ULLA KIISKINEN

”On My Mind”

Maalauksia

9.4. – 4.5. 2014

 

Ulla Kiiskisen (s. 1946 Kemi) ”On My Mind” -näyttelyn maalaukset ovat syntyneet parin viime vuoden aikana. Yleisilmeeltään ekspressiivisissä teoksissa puoliabstraktit ihmisfiguurit tai niiden osat muuntautuvat eri tilanteisiin. Aikaisemmin hänen maalaustyylinsä oli enemmän arkkitehtuuriin viittaavaa muotokieltä. Viime aikoina inhimillisen elämän tarkastelu on muuntunut konteksteista ihmisen sisäisen maailman tarkasteluun.

Monimerkitykselliset teokset syntyvät aina monikerroksellisen ja haastavankin maalausprosessin tuloksena. Alkuperäinen tunne tai ajatus, tapahtuma, sana tai yksityiskohta selkeytyy taiteilijalle kerros kerrokselta. Teokset ovat tätä aikaa ja tätä päivää: inhimillisyyden ja rauhan etsintää elämän yllätyksellisyyden keskellä.

Kiiskisen akryylimaalauksiin yhdistyy hiiliviiva. Valo ja väri ovat päärooleissa. Taiteilijalle itselleen maalaamisen iloon sisältyy ilmiselvästi merkittäviä oivalluksen hetkiä.

Ulla Kiiskisen teoksia on nähty näyttelyissä vuodesta 1977 alkaen. Elämäntyö kuvaamataidonopettajana ja kuvataiteilijana on saanut  vaikutteita jo 1970-luvun alusta lähtien New Yorkin taidemaailmasta, jossa Kiiskinen on viettänyt aikaansa epäsäännöllisen säännöllisesti. Vaikutteet jatkavat elämäänsä taiteilijan sisäisen keskusteluprosessin synnyttämissä monitulkintaisissa ja arvoituksellisissa maalauksissa.

CVUllaKiiskinen

Galleria

Comments are closed.