Teoskuva: Makeaa, 2014. Sekatekniikka. Kuvaaja Pekka Homanen.

VEIKKO TÖRMÄNEN
”VÄREILYÄ” -AVAJAISNÄYTTELY
13.3. – 6.4. 2014

 

Helsingin Bulevardilla juuri avatun galleria kajasteen ”Väreilyä” -avajaisnäyttely esittelee oululaisen kuvataiteilijan Veikko Törmäsen (s.1945 Kuusamo).  Törmäsen teosten eleganssissa kohtaavat valo ja voimakkaat värit geometrisissa konstruktioissa ja dekonstruktioissa, joissa yksilöllinen kokemus ja yhteisöllinen muisti rakentavat teokset uudelleen – ja taas uudelleen. Törmäsen abstrakti visuaalinen ilmaisu on selkeää, mutta samalla monikerroksellista.

Teokset ovat sekatekniikalla toteutettuja konstruktioita, joille kategorisoivana luonnehdintana ”maalaus” on liian vähän, ”veistoksellisuus” liian vangitsevaa, ”installaatio” ei riittävän jämäkkää. Teokset ovat näitä kaikkia yhtä aikaa – tai yksinään jokaista näistä hetkittäin. Teokset ovat osittain myös kineettisiä ja optisia. Liike ja syvyys voi näkyä illuusiona, vaikka teos itse ei liikukaan – sen jokin osa voi liikkua, tai teos itsessään on kolmiulotteinen rakennelma. Vuorovaikutukseen kutsuvat teokset antavat tilaa aina uusille ja uusille tulkinnoille säilyttäen katsojan loputtoman mielenkiinnon nähdä teos vielä tarkemmin ja selkeämmin.

Veikko Törmäsen taiteeseen ja häneen itseensä henkilönä sopii sama kuvaus: vähällä puheella voi sanoa paljon!

Arvostetun ja palkitun Veikko Törmäsen teoksia on ollut esillä lukuisissa eri näyttelyissä vuodesta 1972 alkaen. Hänen teoksiaan on hankittu näyttelyistä ja tilaustöinä julkisiin ja yksityisiin kokoelmiin eri puolelle Suomea.

Lue lisää taiteilijasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Veikko_T%C3%B6rm%C3%A4nen

www.veikkotormanen.net

CV Veikko Törmänen

Galleria

 

Comments are closed.