Virge Joekalda_Longing for the Spring 2012_

Virge Joekalda, 2012. Longing for the Spring.

OLEMISEN ÄÄRELLÄ – VIROLAISTA NYKYGRAFIIKKAA

12. – 29.11.2015.

AVAJAISET KE 12.11. KLO 17 – 20. TERVETULOA!

 

Tuglas-seuran organisoima kiertonäyttely vuonna 2015 esittelee virolaista nykygrafiikkaa erittäin monipuolisesti. Näyttely kiertää vuoden 2015 aikana viidellä paikkakunnalla, vuoden näyttelykierros alkaa Vihdistä ja päättyy Helsinkiin Galleria Kajasteeseen. Näyttelyssä on mukana 23 ammattigraafikkoa, joista puolet Viron grafiikan tunnettua eliittiä ja toinen puoli nuoria, nousevia taiteilijoita. Viron vanhin graafikkosukupolvi osoittaa hämmästyttävää uutteruutta ja elinvoimaa tällä hetkellä, näyttelytoiminta on aktiivista, niin kuin se on aina ollut. Nuorempi sukupolvi on opetettu yleistämään ja käsitteellistämään, he ovat myös rohkeampia kokeilemaan erilaisia materiaaleja ja tekniikoita.

Olemisen äärellä-näyttely hengittää katsojan kanssa samaan tahtiin – siinä taiteilija ja katsoja kohtaavat yhteisten kysymysten äärellä. Ihmisen arki, luonto, ihmissuhteet ja mytologia ovat teemoina läsnä. Näyttelyn nuorempi sukupolvi on kasvanut informaatiota täynnä olevassa ajassa ja se näkyy myös heidän töissään. Vanhemmalla sukupolvella on enemmän aikaa ihmetellä ja kuunnella – olemista.

Näyttelyn taiteilijat: Vive Tolli, Evi Tihemets, Maret Olvet, Inga Heamägi, Kadi Kurema, Külliki Järvila, Mare Vint, Kelli Valk, Benjamin Vasserman, Virge Jõekalda, Naima Neidre, Gudrun Heamägi, Hannah Harkes, Kalli Kalde, Lauri Koppel, Lembe Ruben, Lilli-Krõõt Repnau, Marje Üksine, Reti Saks, Silvi Liiva, Sirje Eelma, Toomas Kuusing, Ülle Marks, Vello Vinn.

Olemisen äärellä on hieno katsaus naapurimaa Viron nykygrafiikkaan, sen juuriin ja nykytilaan. Näyttely on myös myyntinäyttely, mikä mahdollistaa katsojalle teoksien lunastamisen välittömästi näyttelyn yhteydessä.

Lisätietoja näyttelyn taustoista Tuglas-seurasta ja seuran toiminnanjohtajalta: jaana.vasama@tuglas.fi

 

Teoskuvia:

Comments are closed.